tuinkamer doetinchem

tuinkamer doetinchem

De woning en tuin hebben op dit moment alleen een zicht-relatie.

Om de relatie tussen de woning (binnen) en de prachtige tuin (buiten) te versterken is de vraag die ruimtelijk met elkaar te verbinden. Aanvankelijk werd er door de opdrachtgever gedacht aan een serre. Om de ervaring maximaal te maken is er een ruimte bedacht die verzonken in de tuin ligt en rondom voorzien is van glas. Het dak krijgt een bedekking van planten.

De tuinkamer en de woning worden door een glazen ‘sluisje’ met elkaar verbonden. Door de kamer in het landschap te laten zakken is de impact op de (mooiste) bestaande gevel van de woning kleiner en kan de tuin op een hele nieuwe manier worden beleefd.

2 reacties op “tuinkamer doetinchem


  1. rene geerling antwoord

    ik vind je werk over het algemeen niet slecht, alleen zijn de verhoudingen van het doetinchem project n beetje zoek
    ennnn
    alle complimenten over jouw blog op ” de architect” over bouwdetails, simpel maar evenzo nuttig en leerzaam, vooral voor de zgn conceptuelen en iconenmakers,
    groeten, RG


    1. Dank voor je reactie Rene en ik beschouw ‘niet slecht’ maar als compliment 😉

laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *