uitbouw Voorschoten

De vraag was om de begane grond te vergroten voor een ruime keuken, eetkamer en speelplek voor de kinderen. De hoekwoning is aan de achtergevel uitgebreid met een uitbouw over de volledige breedte van de woning.

uitbouw Voorschoten

hoek van de uitbouw

Aan de zijkant van de uitbouw is een bloemkozijn gemaakt. Hierdoor heb je zicht op de ingang van de tuin. In tegenstelling tot het bloemkozijn, die naar buiten steekt, liggen de kozijnen aan de achterkant diep in de gevel.

uitbouw Voorschoten

bloemkozijn van buiten

uitbouw Voorschoten

bloemkozijn van binnen

uitbouw Voorschoten

ruime en lichte keuken

aanbouw Voorschoten

leien & kozijnen

De gevel is bekleed met leien en de aluminium kozijnen zijn geplaatst. De leien zijn gemaakt van vezelcement. Vezelcement is een composiet materiaal dat is opgebouwd uit cement, water, houtvezels, textielvezels en lucht.

aanbouw Voorschoten

stelkozijnen

De wanden zijn dichtgezet en de kaders voor de kozijnen zijn getimmerd. Aan de onderkant van de kaders zijn de composietstenen dorpels te zien. Later deze week worden de leien op de buitengevel gemonteerd.

aanbouw voorschoten

dak

Het dak is gemaakt en de gevel aan de kant van de buren is gemetseld.

aanbouw Voorschoten

buitenwanden

Het geraamte van de houtskeletbouw-wanden is geplaatst. Hierna wordt de wanden opgevuld met isolatie en aan beide kanten afgetimmerd met plaatmateriaal. Op de plek van de grote gaten komen de ramen en de deur.

aanbouw Voorschoten

begane grond vloer

De betonnen vloer is gestort en de kozijnen van de woningen zijn er uitgehaald. Om een waterdichte aansluiting tussen woning en uitbouw te kunnen maken, is er een slabbe in de gevel van de woning aangebracht.

aanbouw Voorschoten

fundering maken

De grond is uitgegraven voor het maken van de fundering. Voor het dragen van de funderingsbalken zijn er eerst funderingspalen aangebracht.

achtergevel uitbouw voorschoten

achtergevel

Links op de tekening de bestaande achtergevel en rechts de nieuwe gevel met aanbouw.

1 reactie op “uitbouw Voorschoten


laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *