Selecteer een pagina
het detail: loodslabbe

loodslabbe voor de waterdichting tussen dakkapel en dak

Loodslabben, zoals Johan Cruiijff zou zeggen: Je gaat het pas zien als je het doorhebt.
Bij ieder huis zie je ze wel, grijze stroken langs de randen van een dakkapel, een dakraam of bij de schoorsteen. Loodslabben zorgen voor een waterdichte aansluiting. In dit geval een waterdichte aansluiting tussen dakkapel en dak. Een nadeel van lood is dat het een zwaar materiaal is. De milieu-effecten door transport zijn daardoor hoog. Daarnaast is loodwinning zeer vervuilend.
Door de afwijkende kleur vallen de slabben bij dit dak erg op. Dat kan anders. Er zijn ook loodslabben in kleur verkrijgbaar. Die worden bijna nooit toegepast, althans ik zie ze nooit.

het detail: loodslabbe rondom de dakkapel

dakkapel met de loodslabben rondom

loodvervanger voor loodslabbe

Voor loodslabben zijn verschillende alternatieven, die milievriendelijker zijn, zoals EPDM versterkt met aluminium. EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een soort rubber. EPDM is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor dit dak zou een rode EPDM loodvervanger een voor het milieu betere oplossing zijn.
Met een beetje fotobewerking zie je wat voor effect een rode loodvervanger heeft. Wat vind jij mooier?

het detail: loodvervanger van EPDM

een EPDM loodvervanger in kleur

[spacer size=’20px’ mobile=’5px’]
Hans Klanker architect in Voorschoten
[spacer size=’15px’ mobile=’5px’]
Hans Klanker architect is gespecialiseerd in duurzaam verbouwen voor particulieren die hun huis optimaal willen aanpassen aan hun woonwensen. Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek, bel me of neem contact op per e-mail.