Selecteer een pagina

het detail: zonwering
zonwering: links rolluiken en rechts markiezen
[spacer size=’5px’ mobile=’5px’]

Toen ik langs deze woningen fietste viel mij gelijk iets op. En dat is het verschil in zonwering, terwijl de woningen verder identiek zijn. Naast dat zonwering een prettig middel is om je woning niet te veel te laten opwarmen in de zomer, heeft het invloed op de relatie tussen de bewoners en mensen op straat, en op de uitstraling van je woning.

Bij de linker woning is er door de gesloten rolluiken geen contact tussen de bewoners en de straat. Het geeft de woning geen levendig uiterlijk. Je ziet niet of de bewoners thuis zijn. Omgekeerd kunnen de bewoners mensen die langs komen niet zien.

De woningen kunnen op deze foto uiteraard niet helemaal vergeleken worden omdat de markiezen van de rechter woning niet omlaag geklapt zijn. Toch vind ik de rechter woning, ook als de markiezen omlaag zouden zijn, sympathieker ogen. Onder neergelaten markiezen door kan je altijd wel naar binnen gluren. De rolluiken geven mijden minder goed gevoel, de ogen op straat zijn verdwenen. Stel je een straat voor met alleen maar gesloten rolluiken. Dat lijkt mij geen prettige straat. Misschien is dat mijn persoonlijke gevoel…wat vind jij daar van?

GRATIS E-BOOK HET DETAIL: OPVALLENDE DETAILS VAN HUIZEN BELICHT EN TOEGELICHT

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het e-book Het Detail. Na het lezen van dit e-book kijk je anders naar huizen. Je ziet details die je nooit zijn opgevallen en weet meer over de bouwkundige principes erachter.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.