milieuvriendelijke verf: natuurverf

7 reacties op “milieuvriendelijke verf: natuurverf 1. Hallo Hans,

  Goed dat je dit grondig uitzoekt. Maar ik zie ook wel dat jou keuze op prijs valt. Terwijl dat toch sterk bepaald wordt door je uren die er in gaan zitten. Ik werk met (bijna) 100% natuurlijke verf van Rolsma. Het rendement is groot, voor jaren houdbaar in de pot, ziet er goed uit en geeft een fijn klimaat in huis. Verder laat het zich goed verwerken. Ook met pijpaarde plamuur en lijnoliestopverf. Ik ben benieuwd naar het resultaat van Ottosson.

  Mvg, Michiel Tollenaar


  1. Hallo Michiel,

   Leuk dat je reageert! Mijn keuze is niet gebaseerd op prijs, maar op hoeveelheid. De Rolsma aflakverf is verkrijgbaar in 1 of 2,5 liter verpakkingen. Dat is veel te veel voor de kleine klus die ik heb. Goed om te lezen dat de lijnolieverf van Rolsma is goed bevalt, dank voor de tip. Als ik grotere hoeveelheden moet schilderen is dat zeker een optie. Mooie en informatieve website heb je, succes met je schilderwerk.

   hartelijke groet,
   Hans


 2. Hoi Hans,
  Interessante zoektocht! De timmerman die onze tafel getimmerd heeft, zweerde destijds bij Aquamarijn en heeft dat ook gebruikt om het hout te beschermen. Prachtige kleur blauw heb je uitgezocht! Ben heel erg benieuwd naar het resultaat! Miriam


 3. Hoi Hans

  Wat een informatieve en vermakelijke blog weer, met deze keer zelfs een cliffhanger!

  Gr Michiel


 4. Michel de Bakker

  Hans, dank je wel voor dit verslag van je zoektocht.
  Ik ben – nu toevallig ook met een verfkwast in de hand – benieuwd naar je ervaring met het verwerken van de natuurverf) en de kosten….

  vr. groet Michel


  1. Hoi Michel,
   Dank voor je reactie. Binnenkort dus een verslag van mijn ervaring met de verf en de verwerking…

   groet,
   Hans

reageren is gesloten